Vlaženje zraka:
Tehnologije vlaženja :

1. PRALNIKI ZRAKA:

Pralniki zraka perejo in vlažijo zrak brez kakršnihkoli dodatnih filtrov. Posebni vlažilni diski se vrtijo skozi vodo in na naraven način čistijo (prah, pršice in delci dima) ter vlažijo zrak, podobno kot to v naravi naredi dež. Vlaženje poteka na osnovi izparevanja, katero se samodejno prilagaja vlažnosti v prostoru. Sistem vlaženja s pranjem zraka zagotavlja optimalno zračno vlago v prostoru, brez regulacije vlage s higrostatom. Pralniki zraka so opremljeni s posebnim antibakterijskim sistemom ISS, kateri zagotavlja popolno anti-bakterijsko delovanje naprave.

 

 

 

2 HLAPILNI VLAŽILNIKI :

Hlapilni vlažilniki so opremljeni s posebno anti-bakterijsko hlapilno kaseto, ki vpija vodo. Ventilator posesa suh zrak skozi mokro kaseto in ga navlaženega odvede nazaj v prostor. Zaradi fizikalnih lastnosti zrak lahko sprejme optimalno količino vlage, glede na svojo temperaturo. Dodatno uravnavanje zračne vlage s higrostatom tu ni potrebno. Hlapilni vlažilniki porabijo zelo malo energije. Energija za izhlapevanje vode je vzeta iz zraka.

 

 

3. ULTRAZVOČNI VLAŽILNIKI :

Ultrazvočni vlažilniki za svoje delo uporabljajo visoko frekvenčne vibracije, ki vodo spremenijo v zelo drobne kapljice – hladno meglico. Meglico v prostor potisne ventilator, kjer v hipu izhlapi. Izmenljive demineralizacijske kartuše zagotavljajo čisto in higienično meglico, brez primesi mineralnih snovi (apnenec). Ultrazvočni vlažilniki imajo vgrajen higrostat za optimalno regulacijo vlaženja. Ultrazvočni vlažilniki niso primerni, če je voda trša od 15 dH ali je karkoli tretirana.

   
Vse pravice pridržane © Tersus 2007