Električno ogrevanje:
 

PREDNOSTI OGREVANJA Z 1 VARČNIMI RADIATORJI:

 
UDOBJE

3Zahvaljujoč izredno natančnemu elektronskemu termostatu (0,2°C pri 20°C), nizkotemperaturnem grelcu in popolno neslišnemu delovanju je ogrevanje z našimi radiatorji izredno udobno. Elektronski termostat zagotavlja konstantno temperaturo prostora brez nezaželenih odstopanj temperature ali pregrevanja prostora. Nizkotemperaturni grelec z veliko grelno površino poskrbi, da temperatura površine grelca nikoli ne preseže 225°C, pri kateri prihaja do izgorevanja prahu. To pomeni, da lahko naše radiatorje nemoteno in brezskrbno uporabljajo vsi, kateri imajo asmatske ali alergijske težave. Kot veliko prednost naših radiatorjev predstavlja tudi vpetje grelca v ohišje. Sam grelec je pritrjen na ohišje s posebnimi »plavajočimi« nosilci, kateri preprečujejo vsakršne šume, ki bi se lahko pojavili ob segrevanju ali ohlajanju grelca.

IZKORISTEK

Izkoristek varčnih radiatorjev BEHA je 100%. Vsa električna energija se pretvori v grelno in ni nepotrebnih izgub. Klasični način ogrevanja s pečmi na plin ali kurilno olje težko dosega primerljive izkoristke v primerjavi z našim načinom ogrevanja. Pri klasičnem načinu ogrevanja, se pojavljajo izgube v dimniku, izgube v razvodnih ceveh in podobno. Z varčnimi radiatorji BEHA boste porabili le toliko energije kot jo potrebujete.

 

 
STROŠKI INVESTICIJE IN UPORABE

Pri primerjavi investicije v varčno električno ogrevanje z BEHA radiatorji in klasičnim sistemom na plin ali kurilno olje je razlika ogromna. Izračuni kažejo, da je investicija v ogrevanje z našimi električnimi radiatorji tudi do 5 krat nižja, napram investiciji ogrevanja s plinom ali kurilnim oljem.
Stroški obratovanja in porabe energentov, pa se nagibajo v prid električnemu ogrevanju, kajti cena fosilnih goriv se v prihodnosti ne bo zniževala, zato tudi podražitve električne energije ne bi imelo za posledico nerentabilnost ogrevanja z našimi varčnimi radiatorji. Zelo pomembno dejstvo je tudi življenska doba in stroški vzdrževanja sistema. Življenska doba naših radiatorjev je preko 20 let, v tem času ne potrebujejo nikakršnega vzdrževanja. Za vse sisteme za ogrevanje s fosilnimi gorivi, pa je priporočljiv ali obvezen letni pregled sistema in čiščenje dimnika. Samo ti stroški lahko letno obremenijo vašo denarnico za dodatnih cca.70 EUR, ob dejstvu, da je življenska doba sistemov na kurilno olje ali plin do 20 let.

 
MONTAŽA

Montaža radiatorjev je hitra in enostavna. Na zid se jih montira s pomočjo stenskega nosilca na zadnji strani radiatorja. Vsi naši radiatorji imajo zaščito IP24. To pomeni, da jih je možno namestiti v vse vlažne prostore, kot so kopalnice, shrambe, kleti in podobno. Pri montaži v kopalnice , je potrebno upoštevati minimalno razdaljo od radiatorja do tuša ali kopalne kadi (radiator ne sme biti dosegljiv osebi ki je v tušu ali v kadi). Radiator lahko priključimo preko nameščenega vtikača v stensko vtičnico, ali pa ga priključimo fiksno preko doze. Zahvaljujoč dvojni električni izolaciji, naši radiatorji ne potrebujejo zaščitnega vodnika in so izredno varni za uporabo. Velika večina proizvajalcev radiatorjev zahteva minimalni razmak med radiatorjem in predmeti več kot 10 cm. Radiatorji BEHA imajo nekajkrat nižje zahteve pri montaži od ostalih proizvajalcev. Razmaki od predmetov so odvisni od temperature ohišja radiatorja. Temperatura ohišja je pogojena z močjo grelca in površino-velikostjo radiatorja. Radiatorji BEHA zahtevajo pri montaži minimalni razmak le od 2-5 cm. To pomeni, da je delovna temperatura ohišja radiatorja med delovanjem veliko nižja od radiatorjev ostalih proizvajalcev. Radiatorje BEHA lahko brez skrbi montiramo v otroške sobe in podobno.

 

 
GARANCIJA

2 Na vse tipe radiatorjev BEHA nudimo 5 letni garancijski rok.
Garancija velja tudi za termostate in module namenjene za naknadno vgradnjo.

 

 
VARNOST

Kot je že bilo omenjeno, je ogrevanje z radiatorji BEHA izredno varno. Radiatorji imajo več stopenj zaščite.
- zaščita IP24, nam omogoča varno uporabo v vlažnih prostorih
- dvojna električna zaščita preprečuje električni preboj na ohišje radiatorja
- radiatorji imajo nameščen varnostni termostat proti pregretju. Ta preprečuje pregretje radiatorja v primeru prekritja le-tega s kosi oblačila ali podobno. Po vzpostavitvi normalnega stanja, se varnostni termostat samodejno resetira.
- radiator ima zaobljene robove. Primeren je za uporabo pri družinah z majhnimi otorci.
- radiatorji imajo možnost dograditve zaščitnega pokrova preko termostata, da se prepreči nezaželene prestavitve le-tega (družine z majhnimi otroci, javni prostori, šole)

 
FLEKSIBILNOST UPORABE

Preizkušeni v hladnem skandinavskem okolju vam BEHA varčni radiatorji zagotavljajo zanesljiv vir centralnega ogrevanja prostorov. V kolikor uporabljate za ogrevanje prostorov centralno kurjavo  na plin ali kurilno olje, ogrevati pa bi želeli samo spalnico, dnevni prostor, mogoče otroško sobo , je  izbira BEHA varčnih radiatorjev hitra in cenovno izredno ugodna rešitev. BEHA varčne radiatorje  lahko učinkovito uporabljate tudi za ogrevanje vikendov, zasteklenih zimskih vrtovih, delavnicah in  podobno.

 

 
         
Vse pravice pridržane © Tersus 2007