Električno ogrevanje:
 

Beha varčni električni radiatorji

1

Predstavljamo vam vrhunske varčne električne radiatorje  iz Skandinavije.
Beha konvektorski varčni radiatorji so visoko kvalitetni in najvarčnejši način električnega ogrevanja. Proizvedeni so v norveškem podjetju BEHA, ki se ponaša  s stoletno tradicijo na področju proizvodnje električnih grelnih naprav. BEHA električne varčne radiatorje lahko uporabljamo kot osnovni vir za ogrevanje ali pa kot dodatni vir  ogrevanja prostorov. Na voljo je več različnih modelov in kombinacij. Radiatorji so enostavni za montažo in ne zahtevajo nikakršnega vzdrževanja. So zelo ekonomični, v kombinaciji z modulom TP100, pa ekonomičnost še povečajo.
 
Osnova radiatorja je grelni element z napredno nizkotemperaturno tehniko. Nizkotemperaturna tehnologija preprečiuje sušenje zraka v prostoru, ter izgorevanje prahu, kar je še posebno pomembno pri ljudeh z alergijami. Izgorevanje prahu in sledi pregrevanja  so pomanjklivosti mnogih proizvajalcev  konvektorskih radiatorjev. Z uporabo nizkotemperaturnega grelnika, pa je vsakršna možnost izgorevanja prahu in pregrevanja odpravljena.
Zakaj izbrati BEHA varčne radiatorje?

Nizkotemperaturni grelec v naših konvektorjih zagotavlja, da se ne preseže temperature 225ºC, pri kateri prihaja do izgorevanja prahu. Električni grelnik je narejen iz ekstrudiranega aluminija s perforiranimi lamelami, kar poveča površino grelca in zniža njegovo temperaturo. Najvišja temperatura grelca med delovanjem tako ne preseže 90ºC.

Velika izbira
Na voljo sta nizek (200 mm) in visok (400 mm) model radiatorjev ter enajst različnih modelov glede na moč in dolžino.

Preprosta montaža
Na voljo je več možnosti montaže radiatorja. Vsi radiatorji so opremljeni s priključno vrvico in vtikačem.  Vrvica je spojena s priključno dozo, le-ta pa je montirana na pomičnih nosilcih, tako da jo lahko poljubno premikamo levo in desno ter gor in dol. Doza je montirana na zidnih nosilcih radiatorja.

Časovni modul s tremi različnimi programi
Časovni modul se enostavno vgradi poleg elektronskega termostata. Z njim programiramo izbiro varčnega načina delovanja, kateri nam zniža temperaturo za 5ºC.


5

Fleksibilna namestitev

Za namestitev varčnih radiatorjev BEHA ne potrebujemo veliko prostora. Pri montaži potrebujemo minimalno razdaljo od tal 3 cm  in 5 cm prostora nad radiatorjem. To pomeni da nam za montažo zadostuje že 28 cm višine. Pri montaži med dve steni, je zahtevan razmak 2 cm na vsako stran.

4Izhod vročega zraka na sprednji strani
Ogret zrak izstopa iz radiatorja na sprednji strani in potuje v prostor. Izvedba in postavitev grelca preprečuje nabiranje prahu na grelcu in sledi pregrevanja ohišja radiatorja.

Natančni elektronski termostat
Beha varčni radiatorji so opremljeni z izredno natančnim elektronskim termostatom. Območje delovanja termostata je 0,2 ºC pri 20ºC. Izredna natančnost zagotavlja visoko udobje v prostoru in minimalno porabo energije..

Montaža v kopalnice, shrambe
Vse BEHA varčne radiatorje lahko nameščamo v kopalnice in ostale prostore s povečano vlažnostjo. Varčni radiatorji BEHA imajo opravljene vse potrebne teste pri vseh pomembnejših institucijah, prav tako pa imajo vgrajeno zaščito IP24 (z
aščita pred škropljenjem z vodo iz vseh smeri - vstopna količina vode je omejena.)

 

 

Protizmrzovalna zaščita
8Vsi BEHA varčni električni radiatorji so opremljeni s funkcijo protizmrzovalne zaščite. V kolikor na termostatu izberemo simbol snežinke, se bo v prostoru vzdrževala temperatura + 5ºC.

Dvojna izolacija
6Vsi BEHA varčni radiatorji     imajo dvojno električno izolacijo.To pomeni, da ti radiatorji ne potrebujejo dodatne ozemljitve in so zahvaljujoč  temu izredno varni za uporabo.

Napredni grelni element
Grelec je narejen iz perforiranih aluminijastih lamel. Napredna oblika grelca omogoča večjo grelno površino in usmerjanje toplotne energije v želeno smer.
7 To je tudi razlog, zakaj je povprečna temperatura grelca v delovanju ena od najnižjih na tržišču. Kritična temperatura izgorevanja prahu je okoli 225ºC. BEHA varčni radiatorji dosežejo to temperaturo samo za kratek čas v primeru vklopa grelca v hladnem prostoru. Že v naslednjem trenutku se temperatura grelca stabilizira na okoli 90ºC. Vsled temu, tudi temperatura površine radiatorje ni nikoli višja od predpisanih 80ºC. Grelci so pritrjeni na ohišje radiatorja s posebnimi nosilci, kateri preprečujejo nezaželene šume grelca. Dodatno imajo BEHA varčni električni radiatorji poseben premaz na zadnji stranici radiatorja, kateri preprečuje nepotrebno prehajanje temperature na steno za radiatorjem. Vsi BEHA varčni električni radiatorji, so preizkušeni s strani NEMKO inštituta in imajo CE certifikat, kar jim omogoča nemoteno prodajo v Evropi in v večini držav po svetu.

9
Zaščitni pokrov
Vsi radiatorji imajo dodan zaščitni pokrov preko termostata.

 

 

 


Preprosto čiščenje

Čiščenje radiatorja je enostavno.  Nagib radiatorja s pomočjo nosilcev nam omogoča enostaven dostop za čiščenje zadnje strani.

0

Dobavljeni so z 1,5 m priključnega kabla z vtikačem ter priključno omarico v primeru fiksne montaže.
220V – 240V in 400V
On/off stikalo ter elektronski termostat.
Natančnost termostata je 0.2ºC pri sobni temperaturi 20ºC.
Maksimalna temperatura prednje plošče je  80ºC pri sobni temperaturi 20ºC.
Dvojna izolacija
Zaščitni razred IP 24 (montaža možna v kopalnice, shrambe ipd.).
Barva: Bela (RAL 9010)
Skupna razdalja od stene do prednje plošče: 83mm
Skupna oddaljenost od stene vključujoč stenske nosilce se poveča za 33 mm.
Zahtevan razmak pod radiatorjem: 30mm
Zahtevan razmak na levi in desni strani radiatorja: 20mm
Zahtevan razmak nad radiatorjem: 50mm
 
         
Vse pravice pridržane © Tersus 2007