Čiščenje zraka:
1

Vonjave v zraku

Blueair čistilci zraka lahko poleg prašnih delcev iz zraka učinkovito odstranjujejo tudi vonjave in dim, kot na primer cigaretni dim, izpušne pline, hlape kemičnih spojin, dim gozdnih požarov in pline sproščene iz umetnih gradbenih materialov.

Tako standardni HEPASilent filter kot dodatni SmokeStop filter vsebujeta aktivno oglje za prestrezanje plinov in vonjav. Uporabo SmokeStop filtra priporočamo za odstranjevanje tobačnega dima in v prostorih, kjer je prisotna povečana koncentracija škodljivih plinov in vonjav. Uporabljamo jih lahko v delavnicah, laboratorijih, kemičnih čistilnicah ali pa za odstranjevanje vonjav v kuhinjah in podobno.

Kako se lahko notranji zrak onesnaži s škodljivimi plini? Z uporabo kemičnih čistil za čiščenje in nego stanovanja, z uporabo pripomočkov za nego las in telesa , z uporabo insekticidov, pršil in podobno se kvaliteta zraka v prostoru drastično poslabša. Veliko težavo danes predstavlja tudi zrakotesna gradnja energetsko varčnih objektov, brez ustreznega prezračevanja, katero onemogoča naravno prezračevanje.

Poleg naštetega, pa je dandanes v prostorih veliko plastičnih predmetov, vezanih in lepljenih lesenih plošč (iverne plošče), umetnih gradbenih materialov, sintetičnih talnih oblog in preprog, katere izparevajo kemične substance. V zimskem času, pa je v prostorih lahko prisoten tudi dim in plini iz odprtih kurišč in peči (kamini).

Velike onesnaževalce notranjega zraka predstavljajo talne obloge in oblazinjeno pohištvo iz umetnih materialov, barve in premazi za stene, premazi za parket in laminati. Vsi ti materiali lahko sproščajo v zrak opazne vrednosti vonja in ustrezno temu škodljive hlapljive substance. Z uporabo SmokeStop filtra, lahko učinkovito znižamo stopnjo škodljivih plinov in vonjav.

Ti povzročitelji onesnaženja notranjega zraka, dražijo in povzročajo preobčutljivost dihalnih organov za te kemične spojine. Tudi prisotnost močnih vonjav je lahko vzrok za nastanek astme. Čistilci zraka Blueair uporabljajo dve stopnji filtracije, glede na ogroženost zdravja in onesnaženost zraka.

Standard HEPASilent filter je sestavljen iz nestrupenega polypropilena, ki zadržuje prah in delce ter aktivnega oglja katero absorbira vonjave. Na izbiro pa imamo tudi uporabo SmokeStop filtra, ki ima večje zmogljivosti adsorbcije plinov in vonjav in identične lastnosti čiščenja prašnih delcev, življensko dobo in velikost. SmokeStop filter je povsem zamenljiv z HEPASilent filterom.

     
Vse pravice pridržane © Tersus 2007